Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

convictus logo

Bryggan Hjorthagen
Bryggan Vantör
Råd & Stöd
Cykelprojektet
Konferenser
Samarbeten•
Fotoalbum
Fotoalbum Vantör
 
Convictus Samarbeten – Hemlöshet

Convictus utveckling är starkt sammanflätad med förmågan att utveckla bra kvalitet på samarbeten.

På en dagverksamhet som Bryggan Vantör, Bryggan Hjorthagen (fd Östermalm) eller Convictus Råd & Stöd räcker det inte med att välkomna gästerna med mat, rena kläder, duschmöjligheter och gemenskap. Lika viktigt är att få till stånd processer som steg för steg leder till positiva förändringar för dem.

För att kunna erbjuda en avgiftning eller ett boende krävs bra samarbete mellan Convictus och socialtjänst. För att kunna erbjuda hiv/hepatittest krävs nära samarbete med infektionssjukvård. För att kunna erbjuda juridisk hjälp krävs bra samarbete med jurister osv.

Ett bra exempel på vad samarbete ”över gränserna” kan leda till är det delade ansvaret för hemlöshetsarbetet lokalt i stadsdelarna Vantör-Årsta-Enskede i södra Stockholm. Där har socialtjänst, frivilligorganisation, kyrka gått samman och samarbetet fördjupas kontinuerligt. Även byggföretaget Dipart har utvecklat ett samarbete med Bryggan Vantör. De hjälper till vid ombyggnationer, ibland är deras personal med som volontärer, de hjälper även till med insamling av kläder mm. Från 2011 har även bemanningsföretaget Adaptus/Jobzon börjat samarbeta med Convictus och då i första hand med Bryggan Hjorthagen. De nära samarbetena med många olika aktörer förhöjer kvaliteten i arbetsinsatserna och vinnare blir målgruppen.

 

 
tandläkare
musketörer gatujurister
Tandläkare John Barksenius tilldelades 2010 Primagruppens pris i socialt arbete och har hjälpt flera av Bryggan Vantörgäster med nya tänder. Här står ytterligare en av Bryggan Vantörs gäster på tur.

Pia och Kari från Musketörerna Rågsved besöker regelbundet Bryggan Vantör för att hjälpa gäster att komma vidare i sina liv. Det handlar om transporter, kontakt med myndigheter och mycket mer.

Juridikstudenter från Stockholms Universitet har bildat föreningen Gatujuristerna. På ideell grund hjälper de varje vecka gäster hos Convictus både på Bryggan Vantör och Råd & Stöd med överklaganden, juridisk rådgivning och mycket mer.
 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2