Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo

Bryggan Hjorthagen
Bryggan Vantör
Råd & Stöd
Cykelprojektet
Konferenser
Samarbeten
Fotoalbum•
Fotoalbum Vantör
  Fotoalbum – Hemlöshet
fönsterputs

Bryggan Hjorthagen fick hjälp av rekryterings- och bemanningsföretaget Inhouse. Fjorton stycken kom och hjälpte till med städning, fönsterputs och en hel del annat. Mars 2014
 
kläder

Klädförrådet på Bryggan Hjorthafen fick sig en upplyftning av två stycken från rekryterings- och bemanningsföretaget Inhouse. Mars 2014

gunilla

Gunilla Bjälvenstrand serverar hemlösa mat varje lunch på Bryggan Hjorthagen. Ett vällagat mål varm mat kostar femton kronor.
 
kläder

Från Ericsson hjälpte Lotten Schibbye till att skapa ordning i Bryggan Vantörs överfyllda klädföråd. Mars 2014

hjorthagen

Kungliga Tennishallen är Bryggan Hjorthagens närmsta granne,
men en ny trafikled under byggnad håller de två enheterna
effektivt isär.
 
personal

Arne, Gunilla och Dino är alla stationerade på Bryggan Hjorthagen som öppnade 19 november 2012 mindre än två månader efter Bryggan Östermalms stängning. Bryggan ligger vägg i vägg med Stadsmissionens nyöppnade natthärbärge för EU-medborgare ”Vinternatt”.


soc

Socialborgarrådet Anna König Jerlmyr och borgarrådssekreteraren Angelica Karlsson besökte i deember Bryggan Östermalm.
 
Dino

Dino Nexhmedin Haxhijaj jobbar på Bryggan Östermalm. Hans stora språkkunskaper kommer väl till pass eftersom en stor andel av gästerna sen ett år tillbaka kommer från Baltikum och länder som Rumänien, Bulgarien och Polen. De söker arbete och bostad, men många av dem hamnar i hemlöshet.

reformerta

Elie Kabwe, diakon vid Franska Reformerta Kyrkan, och Jean-Christophe Robert som är präst vill fördjupa samarbetet med Convictus. Ett led i detta är luncher för Convictus gäster vid Bryggan östermalm under våren 2012.
 
insamling

Aarne Myllymäki och Pertti Koistinen hämtar insamlade kläder på Finska Ambassaden som skall köras till Convictus. Foto: Visa Högmander, Finlands ambassad i Stockholm.

gunilla

Gunilla Bjälvenstrand serverar hemlösa mat varje lunch på Bryggan Östermalm. Ett vällagat mål varm mat kostar femton kronor.
 
dator

På Bryggorna för hemlösa finns datorer som hemlösa som används flitigt till att få kontakt med socialtjänst, anhöriga mm.

adaptus

Bemanningsföretaget ADAPTUS har ”adopterat” Bryggan Östermalm. Nu vill man långsiktigt hjälpa till att stötta verksamheten utan krav på ersättning.
 
gruppen

Anton, Fredrik och Katarina från ADAPTUS målade om väggar på Bryggan Östermalm under tre dagar. Till sin hjälp hade de två av Bryggans gäster, Seppo och Aleksei.

glasögon

Anki får hjälp med synundersökning av en av optikerna i Vision.nu som är en ideell förening som hjälper hemlösa i Stockholm med glasögon. De har besökt Convictus vid flera tillfällen. Optikerna gör undersökningarna och assistenter från Dipart väljer ut glasögon och hjälper till med utprovningen.
 
socialborgarråd

Socialborgarrådet på besök hos Bryggan Vantör. På bilden från vänster Lotta Skogsberg från Gatujuristerna vilka besöker Bryggan regelbundet, Anders Goldsmith, bitr borgarrådssekreterare, Anna König Jerlmyr, Socialborgarråd och Eva Solberg ordförande i Moderaterna Enskede, Årsta, Vantör

anders

Anders Nordström – regeringens HIV/AIDS-ambassadör i samspråk med några av Bryggan Vantörs frukostgäster i samband med ett studiebesök januari 2011.
 
lokalen

ommy och Gun (svarta t-shirts) hjälper hemlösa på Convictus Råd & Stöd och känner merparten av dem personligen vilket underlättar konstruktiva insatser.

kläder

Gunsan som är en av Bryggan Vantörs volontärer går igenom kläder som skänkts till Convictus av privatpersoner. Ett jättejobb i sig eftersom allt ska vara helt och fräscht innan det delas ut till hemlösa gäster. Convictus har ingen försäljning av kläder.
 
Anki

Bryggan vantörs gäst Anki Strid är en riktig speleman. Här spelar hon gitarr, men det skulle lika gärna kunna vara på piano eller dragspel som hon behärskar lika bra.

dipart

Byggföretaget Dipart gör många och viktiga arbeten på volontärbasis åt Convictus. Här en arbetsinsats i Bryggan Vantörs lokaler för att förbättra miljön för gästerna.
 
skåp

Rosa hjälper en av Bryggan Vantörs gäster med ytterkläderna som alltid lämnas i garderoben och låses in. En trivselåtgärd för att skapa en positiv innemiljö.

kläder

Kläder går åt i mängder på Bryggan Östermalm. De som inte kommer till användning skickas vidare till Erikshjälpen. På bilden Nina Nyman som är föreståndare.
 
gitarr

Maria Pettersson kommer varje vecka till Bryggan Östermalm och spelar, här tillsammans med Eric.

hivkonf

Den medicinske verksamhetschefen Pekka Tuomola vid Munkholmens servicecenter i Helsingfors föreläser om hiv och missbruk på Convictus hälsokonferens i augusti 2010.
 
nina

Nina Nyman, Bryggan Östermalm (föreståndare) och medarbetaren Nexhmedin Haxhijaj tar dagligen emot 35-45 hemlösa gäster.

bryggan vantör 02

Gun-Britt Shuler hjälper till som volontär på Bryggan Vantör, här med kläder som ofta skänks av allmänheten.
 
bryggan vantör 03

I köket på Bryggan Vantör arbetar Mats Bergström och Mansor Nije, båda personal..

östermalm 02

Håkan Fernberg, Bryggan Östermalm (personal) tvättar kläder som skall skänkas till hemlösa.
 
östermalm 03

Nina Nyman, Bryggan Östermalm (föreståndare) och medarbetaren Annette Hjalmarsson framför Bryggans entré.

cykel02

Convictus danska paketcyklar drar blickarna till sig i centrala Stockholm och lockar till många samtal, både med hemlösa och andra stockholmare. Från cykeln serveras kaffe och smörgås.
 
konferens 03

Convictus arrangerar regelbundet både större konferenser och seminarier/möten i mindre skala. I de mindre sammanhangen används Convictus egen utbildningslokal.