Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo

Bryggan Hjorthagen
Bryggan Vantör
Råd & Stöd
Cykelprojektet
Konferenser
Samarbeten
Fotoalbum
Fotoalbum Vantör•
  Fotoalbum Bryggan Vantör – Hemlöshet

Dino

Dino Gerdin är föreståndare för Bryggan Vantör som ligger i Högdalens centrum.
 
helena

Helena Samuelsson har jobbat i Convictus både som hälsoarbetare och vikarierande föreståndare för Bryggan Vantör.


jurist

Manne Weise är en av de juridikstudenter (och volontärer) från Stockholms Universitet som sedan flera år hjälper hemlösa hos Convictus med juridiska problem. Att inte orka med att överklaga hos Kronofogden eller annan myndighet när man känner sig orättvist behandlad, kan räcka för att hålla kvar en hemlös i hemlöshet.
 
musketör

Michaela Cronstedt (ordförande) och Åke Sjönnebring (verksamhetschef) i Musketörerna Rågsved samarbetar nära med Bryggan Vantör. Den ideella föreningen Musketörerna fungerar som en förlängning av Bryggans verksamhet där gäster guidas av fd missbrukare till ett stabilare liv mot bostad, drogfrihet och gemenskap.

jul

Två hundra personer kom till Bryggan Vantörs mycker populära julbord. Runt denna tradition samlas volontärer, hemlösa gäster, samarbetspartners m fl. Dec 2012
 
julbord

Personalen på Bryggan Vantör har laddar inför den traditionella jullunchen. Snart kommer 200 personer att delta och hugga in på läckerheterna. Dec 2012


socialborgarråd

Socialborgarrådet på besök hos Bryggan Vantör. På bilden från vänster Lotta Skogsberg från Gatujuristerna vilka besöker Bryggan regelbundet, Anders Goldsmith, bitr borgarrådssekreterare, Anna König Jerlmyr, Socialborgarråd och Eva Solberg ordförande i Moderaterna Enskede, Årsta, Vantör.
 
frisör

Förutom hjälp med sociala, ekonomiska, juridiska och medicinska frågor på Bryggan Vantör får gästerna hjälp med hårklippning gratis av utbildade frisörer.

ingrid

Ingrid 92 år från Rosanum Remvård i sällskap med Tuula Rantala som leder verksamheten. Ingrid och Barbro stickar varma mössor och vantar till Bryggans gäster sedan flera år.
 
leffe

Nettan och Leffe på Bryggan Vantör. Nettan är socialarbetare från stadsdelen Enskede/Årsta/Vantör som sedan flera år lagt ner mycket arbete på att hjälpa gäster på Bryggan. Leffe är en av gästerna.

annmarie

Ann-Marie Cedergren med sin lärare Patrik Lidström. Ann-Marie läser till humanistisk behandlingsbedagog på Vansbroskolan och praktiserar hos Convictus Vantör i 11 veckor.
 
tvättmaskin

Kim kommer från byggföretaget Dipart som hjälper Convictus på flera olika sätt, och då främst Bryggan Vantör. På bilden installerar han en tvättmaskin som Dipart har skänkt.

rosa

Rosa och Britt-Marie tar en lunchpaus på Bryggan Vantör. Rosa är anställd hos Convictus sedan 2010. Britt-Marie har hjälpt Convictus med testning av hiv och hepatit C sedan 2007 och vaccination mot hepatit B.
 
tandis

Föreståndaren på Bryggan Vantör, Dino Gerdin, åkte till tandläkare John Barksenius med gästen Bosse. John som 2010 tilldelades Primagruppens pris i socialt arbete har hjälpt flera Bryggan Vantörgäster med nya tänder. Nu är det Bosses tur.

ben

Juridikstudenter från Stockholms Universitet har bildat föreningen Gatujuristerna. På ideell grund hjälper de varje vecka gäster hos Convictus både på Bryggan Vantör och Råd & Stöd med överklaganden, juridisk rådgivning och mycket mer.
 
ben

En viktig del av Convictus arbete är att ta emot personer på arbetsträning och praktik. Ben på bilden arbetstränar på Bryggan Vantör.

Caijsa

Caisa som har stor restaurangkompetens är den som ser till att maten som serveras på Bryggan Vantör är vällagad och god.
 
brittmarie

Kari som är en av Convictus uppsökare samarbetar med infektionssjuksköterskan Britt-Marie som arbetar för Convictus. Kari förmedlar möjligheten för hemlösa och aktiva missbrukare att vaccineras mot hepatit B och testas för hiv och hepatit C hos Britt-Marie. Bland annat på Bryggan Vantör varannan vecka.

läckert

Maten är alltid god, nyttig och vällagad. Har man bara möjlighet att äta en gång om dagen ska maten ge både kraft och njutning.
 
köket

Köket på Bryggan Vantör har rustats upp till restaurangstandard, mycket tack vare hjälp av både Högdalsskyrkan och byggföretaget Dipart.

Kari

Kari som har hjälpt Convictus i flera år som ”Back up” låter sig väl smaka på Bryggan Vantör.
 
fler gäster

Serveringssituationen på Bryggan Vantör är mycket väl skött. Maten skall vara trevligt uppställd och se aptitlig ut. Det är en del av Bryggan Vantörs bemötande.

leverans

Dagens brödleverans har hämtats från Ica med en bil som skänkts till Bryggan Vantör av byggföretaget Dipart.
 
mackorna

Hundratals mackor går åt varje dag på Bryggan Vantör som dagligen har en bra bit över 100 gäster.

 

 
 
 

 

 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2