Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

convictus logo

Bryggan Hjorthagen
Bryggan Vantör
Råd & Stöd
Cykelprojektet•
Konferenser
Samarbeten
Fotoalbum
Fotoalbum Vantör
 
Convictus Cykelprojektet – Hemlöshet

Sedan juni 2005 har volontärer från Convictus varit ute med föreningens danska paketcyklar på stan och bjudit på kaffe och smörgås. De har fungerat som Convictus ansikte utåt.

Tanken bakom projektet har hela tiden varit att utveckla det uppsökande arbetet genom utökad kontakt med hemlösa och få till stånd en dialog med allmänheten om hemlösas och hivpositiva missbrukares situation.

En annan är just att ge människor som vill en volontärroll som innefattar att representera Convictus utåt. En nog så utmanande uppgift för många människor som man kan växa med.

Det fantastiska med cykelprojektet är att dessa spektakulära danska cyklar fungerar som magneter, de väcker intresse. I förlängningen innebär detta att cyklarna blir som mobila minibryggor där hemlösa och allmänhet kan få råd och hjälp av olika slag.

 
cykel
cykel kaffe
Convictus danska paketcyklar drar blickarna till sig i centrala Stockholm och lockar till många samtal, både med hemlösa och andra stockholmare. Från cykeln serveras kaffe och smörgås.

Convictus uppsökarcykel har varit ute i Björns trädgård på Södermalm sedan första juni. Förberedelserna för att kunna cykla ut är många. Bl a skall stora mängder smörgåsar bredas och mycket kaffe kokas. Här på bilden är det Marius som hjälper till. Cykeln är som ett rullande café.
 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2